Publicaties & prijzen

Foto van de maand mei

Foto van kleine Roodborsttapuiten in de Nieuwe Driemanspolder werd gekozen als Foto van de maand mei bij de Vogelbescherming.

6 juni 2023 Vogelbescherming
Bekijk de foto >>>

Winnaar van beste soort 2023

Tijdens de TexelBigDay haalden we niet alleen het meeste geld op. Ik ontdekte ook de soort van de dag. In de Mokbaai zag ik kort een mannelijke Buidelmees in het riet. 
 

7 mei 2023 Texel Big Day
Bekijk de foto van de prijsuitreiking >>>

Vierentwintig uur op de fiets om vogels te kijken

Maar liefst 182 verschillende vogelsoorten werden waargenomen tijdens de Texel Big Day, een onderdeel van het Wadden Vogelfestival dat dit weekend op Texel plaatsvond. Van de tien internationale teams zorgden De Hopsters uit Rhoon met 3721,50 euro voor de hoogste sponsoring voor het goede doel.
 

13 mei 2023 Artikel Noord Hollands Dagblad
Lees het hele artikel >>>

Ontdekkers van een dwaalgast

Dwaalgasten zijn vogelsoorten die maar zeer zelden Nederland aandoen tijdens hun omzwervingen. Voor sommige vogelaars is het zoeken naar deze zeldzaamheden zo ongeveer hun raison d’être. Weer andere vogelaars - de twitchers - hebben als hobby om die bijzondere vogels dan te ‘bezoeken’. Van de eerste categorie liefhebbers stellen we u er een aantal voor, samen met hun ontdekking.

12 september 2022 Artikel Vogelbescherming
Lees het hele artikel >>>

Ontdekkers van een dwaalgast

Foto in het magazine van Dutch Birding van de Goudlijster.

17 oktober 2021 Dutch Birding
Bekijk de pagina >>>

Speciale gast

Texel is een gastvrij eiland en dat geldt ook voor vogels uit den vreemde, waaraan de gemeente nog vast geen maximum zal willen stellen. Bijvoorbeeld de goudlijster, in het afgelopen weekeinde ontdekt door Anco Euser, die zaterdag met zijn oom een dagje op het eiland was.

30 september 2021 Texel Dit Weekend
Lees het hele artikel >>>

Pestvogel op het Jeugdjournaal

Op 2 januari 2021 ben ik naar Hoek van Holland gereden om een van de meest fotogenieke vogels die je in Nederlands soms kan fotograferen op de gevoelige plaat te zetten. Kort daarna werd ik benaderd door het Jeugdjournaal of ze mijn foto mochten gebruiken. 

4 januari 2021 Jeugdjournaal
Bekijk de uitzending, foto op 10.25 >>>

Gele kwik op keizerskroon

“Als ik moet kiezen tussen een mooie foto of een bijzondere vogel, dan ga ik 100% voor de foto. Maar een mooie foto van een bijzondere vogel is natuurlijk helemaal geweldig, zoals die van de hop."

14 mei 2020 Interview Vogelbescherming
Lees het hele interview >>>

Reeën in Polders en Grienden

Foto op de voorkant van De Schakel Albrandswaard van Reebok in de Rhoonse Grienden. 

23 april 2020 De Schakel
Bekijk de voorpagina >>>