Blauwborst

De Blauwborst is voor mij de ultieme lentevogel. Hij komt eind maart aan in Nederland. Ik wordt altijd gelukkig als ik deze prachtige vogel zie zingen. Er zijn gebieden waar je hem niet kan missen zoals de Groene Jonker, maar omdat ik steeds beter de geluiden herken kom ik ze steeds vaker tegen. Zo ook in de Rhoonse Polder. 

Rhoonse Polder

Nieuwe Driemanspolder

Zevenhuizerplas

Groene Jonker

Papegaaiduiker

De Papegaaiduiker is een Alkachtige die enorm tot de verbeelding spreekt. Zelfs niet vogelaars kennen deze vogel maar al te goed. De eerste ontmoeting met een Papegaaiduiker had ik toen we in Ecomare een gestrand exemplaar hebben geadopteerd. We mochten hem vrijlaten met de Bruuzer. Een fantastische ervaring. Dit jaar zijn we met een korte trip van Delta Safari's naar de Farne Islands gegaan om ze in hun echte leefomgeving twee uurtjes te bekijken. Een onvergetelijke ervaring. 

Farne Islands

Farne Islands

Farne Islands

Farne Islands

IJseend

Een van de allermooiste eenden is de IJseend. Zoals zijn naam doet vermoeden broedt deze vogel op de Arctische Toendra. In Nederland zag ik hem voor het eerst eind 2020 bij de pier van Scheveningen. Sowieso is dat een prachtige plek voor het zien van zeevogels. Maar in februari van 2021 kreeg ik een tip van Christophe (Vogelskijkenisleuk). Die had eind van de dag prachtig dichtbij een mannetje IJseend op een heel ongebruikelijke plek in een boerenslootje op Texel. Ik was ook op Texel dus de volgende dag heel vroeg naar het slootje en daar was hij nog steeds op zijn gemak aan het foerageren. Ruim een half uur heb ik in alle rust geweldig genoten van deze prachtige eend. Daarom vier foto's van die ochtend.